Meksika'ya gitmek için Vize Gerekiyor Mu?
Meksika'ya seyahat edecek kişiler Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri) pasaporta sahip Türk vatandaşları vizeye tabidir. Ancak Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip Türk vatandaşlarının Meksika'ya vizesiz seyahat etme hakları bulunmaktadır.
Meksika Vize Türleri Nelerdir?
Meksika vize türleri şunlardır;
Meksika Vizesi Almaktan Muaf Olan Hangi Ülkelerdir?
Meksika bazı durumlarda vize başvurusuna ihtiyaç duymadan giriş izni vermektedir. Meksika Birleşik Devletleri Avrupa birliği ülkeleri dâhil toplamda 65 ülkenin vatandaşına vizesiz seyahat hakkı tanımaktadır. Meksika'ya vizesiz seyahat edebilme hakkına sahip bu ülkelerin bazıları şunlardır;
1- Schengen ülkeleri 2- ABD 3- Arjantin 4- Avustralya
5- Bahamalar 6- Barbados 7- Belize 8-Brezilya
9- Kanada 10- Şili 11- Kolombiya 12- Kosta Rika
13- Hong Kong 14- İsrail 15- İngiltere 16- Japonya
17- Makao 18- Jamaika 19- Malezya 20- Monako
21- Yeni Zelanda 22- Palau 23- Panama 24- Paraguay
25- Peru 26- Singapur 27- San Marino 28-Trinidad
29- Tobago 30- Andorra 31- Uruguay 32- Venezuela
33- Güney Kore 34- Marshall Adaları
Meksika Vize Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?
2013 yılında Meksika ve Türkiye arasında imzalanan bir anlaşma ile bu tarihten itibaren bordo pasaport sahibi olan kişiler, Meksika turist vizesine online olarak başvuru yapabiliyor. Resmi pasaport hamili (hususi- Yeşil ve hizmet - Gri) Türk vatandaşlarının ise ülkemizdeki Meksika Diplomatik Temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.
Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili vatandaşlarımızın ülkemizde bulunan Meksika Büyükelçiliği veya Meksika konsolosluğunu şahsen müracaatla pasaporta işlenen etiket (pul) tipi vize almaları gerekmektedir. Türk Vatandaşlarının Schengen Bölgesi ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, Birleşik Krallık (İngiltere ve Kuzey İrlanda'da) geçerli çok girişli bir vizeye sahip olmaları veya bu ülkelerde daimi oturma iznine sahip olmaları dâhilinde Meksika'ya vize almadan seyahat etmeleri mümkün olabilmektedir.
Meksika Konsolosluğu ve Büyükelçiliği vize başvurularını haftaiçi Pazartesi-Cuma 09:00-13:00 arası kabul etmektedir. Meksika Konsolosluğu'na yapılan müracaatlar 20 gün içerisinde sonuçlanmaktadır
Meksika vizenin onay veya ret kararı tamamen Meksika Konsolosluğu'na aittir. Vize başvuru sürecinde doldurulacak formaların eksiksiz ve doğru olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.
Meksika Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkmaktadır?
Meksika'ya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarımızın vize başvurusu için gerekli tüm evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri şartıyla vize başvurularının sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 2 iş günü bir süre zarfında gerçekleşmektedir. Bu işlemlerim resmi tatiller ya da konsolosluğun yoğunluk durumuna göre uzayabileceğini unutmamak gerekiyor.
Meksika Vizesinin Geçerlilik Süresi Nedir?
Vize aldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde Meksika'ya giriş yapmaları gerekmektedir. Meksika vizesi ile en fazla 180 gün ülkede kalınabiliyor.
Meksika Vizesi için Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?
Meksika Ticari Vize ve Meksika Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Eğer iş nedeni ile Meksika’ya seyahat ediyorsanız pasaport, vize talep dilekçesi, biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi gibi temel evrakların dışında sizden birtakım farklı belgeler de isteniyor. Bu belgeler şunlardır ;
Meksika Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Eğitim amacıyla Meksika’ya gidecek öğrenciler için vizeler kısa veya uzun süreli olarak verilebiliyor. Bu işlemde sınır olarak belirlenen süre 180 gündür. Ayrıca öğrenciler, turist vizesinde olduğu gibi e-vize başvurusu yapamıyor. Eğitim süresinin başlamasına 30 gün önce vize işlemlerinin tamamlanmış olması gerekiyor. Başvuru sırasında istenen ek evraklar şunlardır ;
Meksika Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Bilgi
Meksika’ya seyahat edecek kişilerin, seyahat sağlık sigortası yaptırmaları gerekiyor. Bu sigortanın seyahat süresini kapsaması, 30 bin Euro olması ve orijinal belgenin sunulması gerekiyor. Bu sigorta ile seyahatiniz süresince tüm acil tıbbi müdahale masraflarınız karşılanıyor.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR - ÖNEMLİ NOKTALAR